donderdag 17 juni 2010

Zeeland: Breskens, even genieten van rust en stilte


Breskens: Kies je Hotel en geniet


Een van de bekendste routes in Zeeland is de veerboot tussen Breskens in Zeeuws-Vlaanderen en Vlissingen op het eiland Walcheren. Tijdens onze recente vakantie in een hotel in Breskens hebben we dan ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om s dat tochtje te maken. Vroeger kwam ik hier wel vaker, maar om gans andere redenen. Nu was het gewoon een uitstapje met mijn vrouw en twee kindjes, tijdens ons 5 dagen durend paasverblijf in een hotel in Zeeland. We hebben het er uitstekend naar onze zin gehad overigens!



Breskens is een oude vissershaven, die tot op de dag van vandaag actief wordt gebruikt. Heel interessant was het om het visserijmuseum te gaan bezoeken. Ik ben van de eerste generatie in onze familie die niet voor de visserijstiel heeft gekozen maar de zee stroomt wel nog duidelijk door mijn aderen. In de receptie van ons hotels in Breskens lag die flyer van het visserijmuseum en nog geen halfuur later waren we er al. 's Avonds ook lekker gegeten, de eerste avond in het restaurant van ons Zeeland hotel, de andere avonden elders. Niet dat het niet lekker was hoor, integendeel, maar het was gewoon kwestie van zoveel mogelijk te zien en te proeven.






Activiteiten in Breskens


In Breskens tref je een veelheid aan restaurants aan, allerhande toeristische voorzieningen en een VVV die u kan inlichten over de vele mogelijkheden in onze omgeving. Zoals ik al zei is er vanuit Breskens een snelle bootverbinding naar Vlissingen, ook een bijzonder interessante Zeeuwse stad, en sinds een aantal jaren enkel nog toegankelijk voor voetgangers en fietsers.



Kiezen voor een hotel Breskens is een van de beste dingen wat ik de laatste jaren heb gedaan, op toeristisch vlak althans. Gelegen op de grens van Nederland en België aan de monding van de Westerschelde, betekent Breskens genieten van het water in al zijn facetten. Als je houdt van watersport zit je eigenlijk in alle hotels in Zeeland supergoed. Breskens is gelegen aan één van voor de watersporter Nederlands mooiste wateren: de Westerschelde, die unieke kansen biedt onder bijna alle weersomstandigheden.Toeren langs de gezellige Belgische kust….. een oversteek naar Engeland maken.... naar de Franse kust, Breskens en zowat alle hotels Zeeland staan garant voor een uitstekende uitvalsbasis. Verblijven in een hotel Zeeland is puur genieten van de natuur….. De polders, de zon, het strand en de Zeeuwse Delta, Breskens en Zeeland hebben het allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten